Publiekssymposium 23-apr-2016: “Is Verslaving een Ziekte?”

De afdeling verslavingsonderzoek van het AMC houdt op 23 April een publiekssymposium. Thema van het symposium is de vraag: Is verslaving een ziekte? In navolging van een succesvolle eerste editie in Amsterdam, zal het symposium dit jaar in het Arminius  in Rotterdam plaatsvinden.

Verslaving wordt steeds vaker gezien als een ziekte, waarbij veranderd functioneren van de hersenen kan leiden tot minder controle over het gebruik. Toch zijn er ook andere manieren waarop er naar verslaving gekeken wordt. De manier waarop we verslaving zien heeft grote gevolgen voor hoe de maatschappij kijkt naar de verslaafde mens.

We gaan deze avond onder andere hierover in debat met Wim van den Brink en Geert Dom, beiden professor in de verslavingszorg en Jim van Os, professor in de psychiatrie. In het panel zullen zitten, Jolande Bastiaans, hoofdredacteur van het verslavingsmagazine LEF, Ben van de Wetering, directeur Opleiding & Onderzoek Antes en Hans de Jager, ervaringsdeskundige.  Met tussendoor Erik Jan Harmens die stukken voorleest uit zijn nieuwe boek “Hallo Muur”. En dit alles onder leiding van onze gastheer, Martijn van Calmthout.

Ben je benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging? Je kan de praatjes hier terug zien!

Wil je er dit jaar ook bij zijn? Reserveer dan nu een kaartje!

RESERVEER HIER UW KAARTEN